Tipuri de termometre medicale

Există patru tipuri de termometre medicale. Acestea diferă prin tehnica utilizată pentru măsurarea temperaturii corpului.

Termometre medicale cu mercur

Un termometru medical cu mercur este compus dintr-o coloană subţire din sticlă, cu lungimea de 12,5 cm, care are pe una dintre părţi sau pe ambele părţi o scară de măsurare gradată în Fahrenheit sau Celsius sau ambele. La măsurarea temperaturii corpului, mercurul lichid aflat într-un rezervor situat în partea de jos a termometrului urcă în micul tub capilar. Termometrele cu mercur sunt interzise în instituţiile clinice moderne din cauza potenţialelor pericole pentru sănătate care sunt corelate cu mercurul. De câţiva ani, termometrele medicale cu mercur sunt interzise în cadrul Uniunii Europene.

 

Termometre medicale digitale

Termometrele medicale digitale măsoară temperatura corpului cu ajutorul unui senzor termic electronic. Acest senzor este conectat la un procesor, iar informaţiile procesate apar pe afişajul termometrului. În special termometrele digitale au fost utilizate după interdicţia termometrelor cu mercur tot mai frecvent pentru măsurarea temperaturii, iar aceasta independent de grupa de vârstă a pacienţilor.

Termometre medicale cu infraroşu

Termometrele medicale cu infraroşu măsoară temperatura corpului cu ajutorul unui senzor cu infraroşu. Termometrul se introduce în canalul auditiv, unde senzorul cu infraroşu înregistrează căldura corporală emanată de timpan. Sau acesta poate fi mişcat peste frunte sau tâmplă pentru măsurarea temperaturii. Termometrele cu infraroşu sunt denumite şi termometre pentru ureche sau termometre pentru frunte. Termometrele medicale cu infraroşu se utilizează adesea la copii.

Termometre medicale de unică folosinţă

Termometrele medicale de unică folosinţă sunt compuse din fâşii din material plastic, pe a căror suprafaţă se află puncte. Aceste puncte sunt umplute cu substanţe chimice care îşi modifică culoarea în funcţie de temperatură. Această modificare a culorii reprezintă la termometrele medicale de unică folosinţă scara de măsurare. În mod normal, termometrele medicale de unică folosinţă au o parte autoadezivă

Types of fever thermometer